Volledig scherm
© ANP

Schaken per direct weg bij Feyenoord

UpdateRuben Schaken vertrekt per direct bij Feyenoord. De Rotterdamse club ontbond vandaag zijn contract, dat tot het einde van komende zomer liep. De 32-jarige aanvaller, die bezig was aan zijn vijfde seizoen bij Feyenoord, kwam onder trainer Fred Rutten weinig aan spelen toe.

Volledig scherm
© EPA

,,Ik voel me nog hartstikke fit en hoop op een mooie, nieuwe uitdaging,'' zei Schaken, die sinds 2010 voor Feyenoord speelde. De Amsterdamse aanvaller groeide in dienst van de Rotterdamse club zelfs uit tot international. Schaken debuteerde in 2012 tegen Andorra in het Nederlands elftal en speelde in totaal zeven interlands. Schaken was de afgelopen jaren een vaste waarde bij Feyenoord, maar heeft dit seizoen zijn basisplaats moeten afstaan.

Schaken behoorde in enkele duels zelfs niet tot de selectie. De Amsterdammer, die eerder uitkwam voor Cambuur, Veendam en VVV, speelde dit seizoen slechts vijf competitiewedstrijden voor Feyenoord. Vorig seizoen kwam hij onder Ronald Koeman nog tot 32 duels.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement