Volledig scherm
© PROSHOTS

Scorende keeper Deckers redt punt voor Excelsior

Met een snoeihard schot maakte keeper Jordy Deckers (foto) zich gisteravond populair bij Excelsior. De keeper ging in de slotminuut van de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht succesvol mee naar voren en redde met een volley een punt voor zijn team: 2-2.

'Ogen dicht en schieten,' zo beschreef Deckers glunderend zijn actie. ,,Ik ga eigenlijk nooit mee naar voren, ook niet als we achter staan. Maar deze keer riep de trainer dat ik mee moest. De corner werd al genomen, dus ik kwam eigenlijk te laat. Maar de bal werd weggewerkt en kwam precies naar mij toe. Ik nam hem aan op de borst en knalde gewoon maar. Wat een heerlijk gevoel, zeg. Dit geeft me het gevoel van een overwinning."

De absurde ontknoping volgde na opnieuw een uiterst ongelukkige wedstrijd voor Excelsior. Al na tien minuten kwamen de Kralingers met tien man te staan, omdat Jurgen Mattheij de doorgebroken Lars Veldwijk beetpakte. Rood voor hem en uit de toegekende vrije trap scoorde Wilmer Kousemaker ook nog eens de 0-1.

Voor rust kwam Excelsior bij zowat de eerste uitval op gelijke hoogte. Jordy van Deelen werd in het strafschopgebied gevloerd door Josimar Lima en Mick van Buren benutte de toegekende strafschop.

Vlak voor tijd leek Lars Veldwijk de wedstrijd te beslissen door resoluut de 2-1 binnen te schieten. Met de prima debuterende Sander Fischer als extra stormram forceerde Excelsior nog een laatste hoekschop. Keeper Deckers knalde daaruit als een volleerde spits de bal binnen en ging vervolgens voorop in de polonaise langs de enthousiaste toeschouwers.

Excelsior: Deckers; Van Deelen, Mattheij, Steenvoorden, El Akchaoui; Kruys, Vorthoren, Stolte (37. Berkvens); Blij, Van Buren (83. De Reuver), Soolsma (14. Fischer).

In een deel van de oplage van het AD Rotterdams Dagblad is vandaag door een technisch probleem niet de sportpagina met de wedstrijdverslagen van Sparta en Excelsior verschenen. De redactie verontschuldigt zich voor het ongemak. U kunt de artikelen alsnog hier lezen.

Live Voetbal

home logo sc HeerenveenHEE
EINDE
2-3
FC UtrechtUTR
away logo
home logo AjaxAJA
EINDE
8-0
De GraafschapGRA
away logo
home logo FC GroningenGRO
EINDE
1-2
FC EmmenEMM
away logo
home logo FeyenoordFEY
EINDE
0-2
Fortuna SittardFOR
away logo