Willem Janssen.
Volledig scherm
Willem Janssen. © Cor Lasker

Seizoen lijkt voorbij voor FC Utrecht-captain Janssen

Voor Willem Janssen is het seizoen zo goed als zeker voorbij. Om die reden is FC Utrecht nog niet uitgewinkeld. De club gaat op zoek naar een vervanger van buitenaf.

Vanmiddag krijgt FC Utrecht de uitslagen van de onderzoeken die zijn verricht aan de knie van aanvoerder Willem Janssen (33), die tegen FC Eindhoven ongelukkig landde en zich moest laten wisselen. Maar alles wijst erop dat het om een zware knieblessure gaat en dat het einde seizoen is voor de verdediger, zo bevestigde trainer John van den Brom vanmiddag. 

,,Het is wel min of meer zeker dat hij het tot het einde van het seizoen is uitgeschakeld. Dat is een aderlating voor de club en de spelers, maar met name voor Willem zelf. Zeker ook omdat het weer een knie is. We kennen allemaal zijn verleden daarin”, aldus Van den Brom, wijzend op de kruisbandblessure die Janssen in het verleden opliep. ,,Hij zit er wel redelijk doorheen. Het is een drama. Waardeloos. Hij is een persoonlijkheid met karakter, belangrijk met coaching richting de rest van de groep. Nu zullen andere jongens moeten opstaan.

De problemen achterin worden tegen ADO morgen nog intern opgelost. Zo kan Mark van der Maarel opnieuw in het centrum spelen naast de van een schorsing teruggekeerde Justin Hoogma, waarbij er opnieuw een basisplek zou zijn voor Leon Guwara. Ook trainen vanmiddag enkele verdedigers van Jong FC Utrecht mee, te weten Tommy St. Jago, Mark Pabai en Christopher Mamengi. FC Utrecht verhuurde in de zomer al verdedigers Emil Bergström en Dario Dumic en deze winter werd Giovanni Troupée uitgeleend aan FC Twente. Het is geen optie om één van die spelers terug te halen. Zodoende zit FC Utrecht in de verder brede selectie plots krap in de verdedigers. De club gaat de markt op, op zoek naar een vervanger voor Janssen. Dat kan een tijdelijke huuroplossing zijn, of een transfer met het oog op de toekomst. Immers vertrekt Hoogma in principe ook deze zomer als zijn huurcontract is afgelopen, al is een langer verblijf van de 21-jarige verdediger die onder contract staat bij Hoffenheim ook niet uitgesloten.

Behalve in de verdediging zijn morgen tegen ADO ook op het middenveld de opties beperkter. Joris van Overeem is er niet bij door een opgelopen blessure en Adam Maher en Bart Ramselaar zijn nog niet fit. Daarachter kampt ook Justin Lonwijk nog altijd met een blessure.