Volledig scherm
PREMIUM
Vlnr: David Neres, Matthijs de Ligt, Kapser Dolberg, Frenkie de Jong en Hakim Ziyech. © Pro Shots

Selectie Ajax is een fortuin waard

Ruim 250 miljoen euroAjax verkocht de laatste jaren al voor tientallen miljoenen aan spelers, maar de huidige selectie is pas écht een goudmijn. De geschatte transfer­­waarde van wat ‘het meest waardevolle Ajax ooit’ genoemd kan worden, overstijgt de 250 miljoen euro.

Volledig scherm
Marc Overmars. © Pro Shots

Afgelopen zomer was de boodschap van directeur voetbalzaken Marc Overmars aan verschillende Europese topclubs duidelijk: not for sale. De media-afdeling van Ajax maakte zelfs een hilarisch filmpje over de fictieve laatste werkdag van Overmars voor het sluiten van de transfermarkt. De technische baas van de Amsterdamse club had zogenaamd zijn mobiele telefoon verstopt in zijn bureaulade en die kwam pas weer tevoorschijn toen de handelsdeadline was verstreken.

  1. Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Vrijwel direct nadat Steven Bergwijn en PSV het gisteren eens waren over een nieuw en langer contract, is de buitenwereld op de hoogte gebracht van de overeenkomst. Er is de laatste maanden veel geschreven en gespeculeerd over zijn toekomst, maar de rust keert voorlopig terug rond de aanvaller. In mei zal het hele spel misschien weer van voren af aan beginnen, waarbij hij aan de hand van zijn prestaties zelf de kwaliteit van de clubs bepaalt.