Volledig scherm
Fortuna Sittard-speler Lisandro Semedo in duel met Jong Ajax-speler Boy Kemper. © ProShots

Semedo (Fortuna Sittard) grijpt Bronzen Stier

Lisandro Semedo was de beste voetballer in de tweede periode van de Jupiler League. Dat is de mening van trainers, aanvoerders en supporters van de clubs uit die competitie. Semedo kreeg voor zijn prestaties bij Fortuna Sittard vandaag de Bronzen Stier uitgereikt. Mede dankzij Semedo won Fortuna de periodetitel en staat het bovenaan in de reguliere stand.

De Portugees is de zesde buitenlandse speler die de prijs bemachtigde. Onder anderen de Japanner Keisuke Honda en de Belg Dries Mertens wonnen hem ook.
De prijs voor beste trainer in de tweede periode ging naar Mike Snoei van Telstar. Donyell Malen van Jong PSV is gekozen als grootste talent en Anass Achahbar scoorde het meest in de tweede periode.

Winnaars van de Bronzen Stieren zijn automatisch genomineerd voor een Gouden Stier aan het einde van het seizoen.

  1. ‘Duizenden’ doodsbedreigingen voor Babel na interesse van ‘Gala’
    'Nog geen deal'

    ‘Duizenden’ doodsbe­drei­gin­gen voor Babel na interesse van ‘Gala’

    Ryan Babel wacht nog op definitieve duidelijkheid over zijn club voor volgend seizoen. De Oranje-aanvaller bevestigde bij de training van Oranje in Zeist dat Galatasaray vergaande interesse heeft. ,,Zij hebben de beste papieren, maar er wordt gesproken met meer teams. Het zou niet de eerste keer zijn in voetbal en ook in mijn eigen carrière dat dingen anders lopen dan gedacht, dus ik wacht het nog even af allemaal.”