Volledig scherm
Marcos Senesi maakte vandaag de winnende voor Feyenoord, maar lijkt ook zijn arm te hebben gebroken. © BSR Agency

Senesi redt Feyenoord, maar Argentijn vreest voor gebroken arm

Zijn vader en moeder zaten op de tribune en dat moet hem hebben geïnspireerd. Marcos Senesi speelde goed en kopte Feyenoord vandaag in de Kuip in de slotfase alsnog naar de overwinning tegen RKC: 3-2.

De Argentijn kreeg een luid applaus van de aanhang en moest door de medische staf naar de kant worden gehaald omdat hij zelfs met een armblessure, er wordt gevreesd voor een botbreuk, het veld weer in wilde stormde.

Trainer Dick Advocaat was blij voor Senesi, die na de wedstrijd naar het Erasmus Medisch Centrum moest om foto’s te laten maken van zijn onderarm. ,,Zijn goal was geweldig, maar hij speelde ook geweldig. Dat doelpunt kan een enorme impuls voor hem zijn. Sinds zijn komst heeft hij best wat over zich heen gekregen. Vandaag heeft hij laten zien dat hij een goede aankoop is’’, zei de 72-jarige coach, die hoopt dat Senesi niet uit de roulatie zal zijn met een botbreuk.

De verdediger probeert zo snel mogelijk Engels te leren, tot groot plezier van Advocaat. ,,Ik ben naar hem toegegaan en heb hem gezegd: ‘Of je nu Engels of Chinees praat, maakt me niet uit, maar communicéér. Ze moeten je horen op dat veld’.’’

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie