Volledig scherm
© ANP Pro Shots

Siem de Jong liever bliksemafleider dan een '6'

Siem de Jong was na het duel met Heracles de gebeten hond bij een deel van de Eindhovense achterban. De huurling van Newcastle United maakte zaterdagavond een fout die de enige tegengoal van PSV inleidde en kwam er op het middenveld niet aan te pas. Hij speelde op een voor hem vreemde positie.

,,De fout kan niet, natuurlijk niet", beseft De Jong. ,,Dat het verder niet liep zoals verwacht, klopt ook. Iemand moest de positie voor de verdediging invullen en de keuze van de trainer viel op mij. Ik heb geprobeerd om het team te helpen, maar het kwam er niet helemaal uit, ook omdat Heracles iemand diep op mij zette. Ook de rest van het middenveld kwam er niet goed doorheen en alles moest via de zijkant, maar we hebben toch volgende kansen gehad."

Hij vindt ook dat zijn broer Luuk weinig te verwijten valt. ,,Als hij nou een opgelegde kans naast kopt, is het anders. In de eerste helft kopte hij goed in, maar pakt de keeper een bal knap en staat de paal in de weg. Dat zal je net zien in dit soort periodes."

Trainer Phillip Cocu sprak de broers gisteren uitgebreid op het trainingsveld en zou voor hen kunnen kiezen in het Champions League-duel met Bayern München dat morgen in Duitsland gespeeld wordt. ,,Die zekerheid heb ik nog niet."

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement