Volledig scherm
Sisca Folkertsma. © Remko Kool

Sisca Folkertsma vervangt geblesseerde Siri Worm bij Leeuwinnen

Bondscoach Wiegman heeft vanmorgen Sisca Folkertsma (FC Twente) opgeropen als vervangster van de Siri Worm. De verdediger van Everton liep zondag een  kuitblessure op en is tijdens de play-offwedstrijden tegen Zwitserland niet inzetbaar.

Wiegman moest zondag al een streep zetten door de naam van Stefanie van der Gragt. De verdedigster van FC Barcelona was na een lange afwezigheid vanwege een bovenbeenblessure weer opgeroepen voor Oranje, maar Van der Gragt bleek toch niet voldoende hersteld om in actie te komen. Wiegman haalde daarom Aniek Nouwen (PSV) bij de groep, die uit 23 speelsters bestaat.

Oranje start vrijdag met een thuisduel in de Galgenwaard in Utrecht. Aanvangstijd van de wedstrijd is 20.00 uur.

Vier dagen later, dinsdag 13 november, staat de return van het tweeluik op het programma. Deze wedstrijd begint om 19.00 uur in het LIPO Park in het Zwitserse Schaffhausen. De winnaar van de finale play-offs plaatst zich voor het wereldkampioenschap in Frankrijk.

  1. Van Hooijdonk opnieuw van grote waarde voor NAC, De Graafschap blijft koploper
    Karakteristieken

    Van Hooijdonk opnieuw van grote waarde voor NAC, De Graafschap blijft koploper

    Maandagavond was Sydney van Hooijdonk met twee treffers tegen Jong AZ de gevierde man bij NAC. In het Rat Verlegh Stadion werd de zoon van Pierre van Hooijdonk beloond voor zijn goede optreden met een basisplaats tegen mede-degradant Excelsior. De wedstrijd tussen de nummers twee en drie op de ranglijst draaide niet op het gehoopte spektakelstuk uit, maar wel op opnieuw een mooie wedstrijd voor de negentienjarige aanvaller. Het werd 2-1.

Live Voetbal

home logo FC TwenteTWE
EINDE
2-3
Heracles AlmeloHER
away logo