Volledig scherm
© Pro Shots

Slechtste competitiestart De Graafschap sinds 1970

De Graafschap is bezig aan de slechtste competitiestart in de eerste divisie sinds 1970. De Doetinchemmers hebben na de 4-2 nederlaag van gisteren bij Jong Ajax na tien duels als twintig verliespunten.

Volledig scherm
© Pro Shots

In het seizoen 1970/1971 presteerden de Superboeren voor het laatst zo slecht op het tweede niveau van Nederland. De Graafschap werd dat seizoen laatste, maar degradatie bleef de Achterhoekers toen bespaard omdat de KNVB een grootscheepse sanering doorvoerde en een aantal noodlijdende profclubs de licentie afpakte.

De Graafschap presteert dit seizoen bijzonder slecht in uitwedstrijden. In vijf competitieduels op vreemde bodem werd alleen in Leeuwarden bij Cambuur een punt gepakt: 1-1. De uitwedstrijden bij FC Den Bosch, Telstar, NAC Breda en Jong Ajax (gisteravond) werden allemaal verloren.

Thuis verloor de ploeg van trainer Jan Vreman ook al tweemaal (van VVV Venlo en FC Dordrecht) maar werden nog wel negen van de tien behaalde punten gepakt. De Graafschap bivakkeert na tien wedstrijden op plek zestien in de eerste divisie.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement