Wesley Sneijder met David Villa, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Xavi Hernández.
Volledig scherm
Wesley Sneijder met David Villa, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Xavi Hernández. © AFP

Sneijder: Ik had in het rijtje met Ronaldo en Messi kunnen staan

Als Wesley Sneijder volledig voor de sport had geleefd had hij in het rijtje Cristiano Ronaldo, Lionel Messi gestaan. Dat zegt de 35-jarige Utrechter in het FOX Sports-programma ‘De Jaren van Perez'

,,Als ik er honderd procent voor had geleefd had ik ook in dat rijtje gestaan. Dat weet ik. Maar dat wilde ik niet en daar heb ik ook geen spijt van. Het is niet dat ik het niet kon opbrengen, ik wilde het gewoon niet", luidt het antwoord van Sneijder op de vraag van Kenneth Perez waarom hij nooit in het rijtje Lionel Messi en Cristiano Ronaldo is komen te staan. 

Volgens Sneijder was hij te weinig constant, maar had hij er wel piekjaren tussen zitten. 2010 was in elk geval een van die piekjaren. Sneijder haalde dat jaar met Oranje de finale van het WK en won dat jaar de Champions League, Serie A, Coppa Italia, Supercoppa Italiana en de wereldbeker voor clubs met Internazionale. Het leverde hem de vierde plek op bij de Ballon d’Or verkiezing en hij stond samen met Andrés Iniesta en Xavi op het middenveld van het elftal van het jaar in de jaarlijkse verkiezing van FIFPro.

Guti

Op de vraag wie de beste speler ooit was, had Sneijder een verrassende keuze in petto: Guti. ,,De beste voetballer met wie ik ooit heb gespeeld is Guti. Die was zo verschrikkelijk goed. Misschien komt het wel omdat hij toch wat onbekend was. Ik weet nog dat ik voor het eerst bij Real Madrid met hem op het trainingsveld stond, dat ik helemaal verbaasd was. Wat een voetballer was hij. Fenomenaal. Uiteindelijk kregen wij een klik. Als hij de bal kreeg met zijn rug naar mij toe wist hij me alsnog te vinden.”

Wesley Sneijder en Guti.
Volledig scherm
Wesley Sneijder en Guti. © AFP