Volledig scherm
© BSR Agency
1
EINDE
1
  • Jurgen Mattheij 73'
  • Vitalie Damascan 20'

Sparta en Fortuna Sittard in balans na matige wedstrijd

Sparta is er vanavond niet in geslaagd om de volle buit te halen tegen Fortuna Sittard. De onderlinge wedstrijd op Het Kasteel eindigde vanavond in een 1-1 gelijkspel.

Door Dennis van Bergen

Mistwolken trokken over Het Kasteel, zaterdagavond tegen de klok van elf uur. Alsof moeder natuur het gemunt heeft op Fortuna Sittard, dat afgelopen dinsdag de bekerwedstrijd tegen Feyenoord nog gestaakt zag worden vanwege soortgelijke weersomstandigheden. Maar ditmaal bleken de wolken geen belemmering om de negentig minuten vol te maken. Het duel met Sparta eindigde in een 1-1 gelijkspel.

De uitslag volgde op een wedstrijd waarin Sparta voetballend de betere was, maar Fortuna Sittard zich na de vroege 0-1 van Vitalie Damascan kranig weerde en lang dichtbij een overwinning was. Iets dat bepaald geen vanzelfsprekendheid is voor de Limburgse club. Want Fortuna Sittard en uitwedstrijden? Het was in 2019 bepaald geen geslaagde combinatie. Geen enkele keer wisten de geel/groenen te winnen buiten de eigen provincie.

Bekijk hier de samenvatting (Premium)

Vruchtbare uitwerking

Maar vanavond leek de Rotterdamse grond zowaar een vruchtbare uitwerking te hebben op de spelers van coach Sjors Ultee, net zoals in december 2018 toen de Limburgers tegen Feyenoord (0-2) voor de laatste maal een uitwedstrijd wonnen. Dit was mede te danken aan Sparta, dat zonder de vertrokken Halil Dervisoglu (naar Brentford) en geblesseerde Ragnar Ache moeite had om het betere voetbal ook in doelpunten uit te drukken.

Onder anderen Patrick Joosten (lat), Abdou Harroui (schot over) en Jurgen Mattheij (kopballen) waren dichtbij. Laatstgenoemde zorgde in de loop van de tweede helft overigens wel voor de verdiende Rotterdamse treffer. Het daaropvolgende slotoffensief leverde niets meer op voor de Spangenaren.

Met de 1-1 blijft het verschil tussen de twee clubs vier punten in het voordeel van de equipe van Henk Fraser.