Volledig scherm
Coach Dick Advocaat (links) met assistent Cor Pot. © ANP

Sparta gaat overeenkomst Güveli ontbinden

Hij was op de officiële clubsite al gepresenteerd als nieuwe speler van Sparta. Desondanks zal Yigithan Güveli geen minuut spelen op Het Kasteel. De Rotterdamse clubleiding is bezig om alle overeenkomsten met de Turkse verdediger van Fenerbahce ontbonden te krijgen.

Door Dennis van Bergen

Als de 19-jarige Güveli een Europees paspoort had gehad, had de verdediger dinsdag mogelijk al voor Sparta gespeeld tegen Vitesse (0-1 nederlaag). Maar om de overstap te maken naar de eredivisie moest de verdediger van Turkse origine eerst groen licht hebben van de ambassade in zijn vaderland. Dat liet zo lang op zich wachten dat zijn werkgever Fenerbahce hem alsnog inzette tijdens een wedstrijd van die club. Daarin raakte Güveli ook nog eens geblesseerd. 

Alternatief

Vandaar dat Sparta de Turk niet meer wil en zich inmiddels richt op een alternatief. AZ-speler Rens van Eijden staat hoog op het lijstje. De geboren Brabander hoopt op dit moment echter een club van hoger niveau te vinden.

Soufyan Ahannach wordt vermoedelijk donderdag officieel gepresenteerd bij Sparta. De hoop op Het Kasteel was dat de speler, met wie de leiding zelf al een akkoord bereikte, vandaag al mee kon trainen met de Spangenaren. Fiscalisten van zijn eigenlijke club, het Engelse Brighton & Hove Albion F.C, moeten hem echter nog vrijgeven. Dat gebeurt waarschijnlijk donderdag. Ahannach moet voor vrijdagmiddag 12.00 uur Spartaan zijn om zondag in actie te kunnen komen tegen Excelsior. Dat schrijven de regels van de KNVB voor.

Voor die wedstrijd tegen de stadsrivaal zijn AZ-huurling Dabney Dos Santos en Deroy Duarte vermoedelijk weer inzetbaar. Het duo ontbrak tegen Vitesse vanwege lichte fysieke klachten. Franck Bambock heeft van Sparta te horen gekregen dat hij uit mag kijken naar een andere club.