Volledig scherm
© Angelo Blankespoor

Sparta hengelt met Dos Santos oude bekende Advocaat binnen

Sparta heeft haar eerste versterking voor het nieuwe jaar binnen. Dabney dos Santos van AZ komt de gelederen versterken. Vandaag wordt officieel overeenstemming verwacht. De aanvaller, die Dick Advocaat nog kent uit het verleden, zal met de Rotterdamse club mee reizen naar het trainingskamp in Spanje.

Door Dennis van Bergen

Sparta is al langer in gesprek met Dos Santos, die in Alkmaar op weinig speeltijd kon rekenen. Vandaar dat hij mocht vertrekken bij AZ. Bij Sparta krijgt hij de tijd zich te ontwikkelen. Hoewel de Rotterdamse club stelt dat de komst van Dos Santos nog niet definitief is, lijdt het geen twijfel dat Dos Santos naar Het Kasteel komt. De jongeling kent de nieuwe trainer Advocaat nog uit hun gezamenlijke tijd in Alkmaar.

Na Dos Santos hoopt Sparta nog meerdere spelers vast te leggen. Onder meer Adam Maher, Michiel Kramer en Miquel Nelom staan op het lijstje van de Rotterdamse club, die zaterdag een oefenwedstrijd speelt tegen Telstar. Begin volgende week zal Sparta vervolgens naar Spanje afreizen voor het trainingskamp.

Dos Santos is 21 jaar en is afkomstig uit de jeugdopleiding van AZ.