Volledig scherm
Michiel Kramer © Twitter Sparta

Sparta hengelt transfervrije Kramer binnen

UpdateMichiel Kramer maakt het seizoen af bij Sparta Rotterdam. De 29-jarige spits was vrij om te gaan en te staan nadat hij onlangs zijn contract bij Feyenoord inleverde. Op Het Kasteel moet hij voor de doelpunten gaan zorgen. Technisch adviseur Leo Beenhakker bevestigt dat de partijen in gesprek zijn.

Door Dennis van Bergen

Sparta Rotterdam on Twitter

DEFINITIEF - Michiel Kramer @kramerinho is zojuist gekeurd en heeft zijn contract getekend. Tot het einde van het seizoen is hij speler van #SpartaRotterdam https://t.co/njMblVHOPL

Kramer zou deze week gaan meetrainen bij Telstar, maar dat gaat dus niet door. Kramer traint morgen al mee bij Sparta, de hekkensluiter in de eredivisie met 14 punten. Het gat naar de veilige vijftiende plaats is nu zes punten. Sparta pakte onder de nieuwe trainer Dick Advocaat voorlopig pas drie punten (winst op Willem II) in zes wedstrijden. ,,Sparta speelt de laatste weken prima, maar de punten zijn er nog niet", beseft Kramer. ,, We gaan er alles aan doen om dat te veranderen en Sparta in de eredivisie te houden."

In januari meldde Sparta zich ook al voor Kramer. Die ging toen niet op het aanbod in om bij Sparta te gaan voetballen. Hij wilde liever naar het buitenland. Nu komt de geboren Rotterdammer alsnog naar Het Kasteel, waar hij voor de doelpunten moet gaan zorgen. Ook NAC Breda en ADO Den Haag probeerden hem toen over te nemen.

Sparta voetbalt onder coach Dick Advocaat acceptabel, maar weet te weinig te scoren. In Kramer heeft de Rotterdamse club nu een aanvaller die bij onder meer ADO Den Haag en Feyenoord bewezen heeft te kunnen scoren. 

Kramer debuteerde in het profvoetbal bij NAC Breda, maar brak bij FC Volendam door. In zijn laatste seizoen in Noord-Holland kwam hij tot 22 treffers, waarna hij twee seizoenen voor ADO Den Haag uitkwam. In Den Haag scoorde hij 24 keer in 58 Eredivisie-wedstrijden, bij Feyenoord was hij achttien maal trefzeker in de competitie.

Volledig scherm
Michiel Kramer op de tribune tijdens de oefenwedstrijd Telstar - Sparta (1-0) op zaterdag 6 januari. © foto: Carla Vos