Volledig scherm
© pro shots

Sparta ontslaat Adrie Bogers

UpdateEerste Divisieclub Sparta heeft vanmorgen trainer Adrie Bogers ontslagen. Dat heeft de club uit Rotterdam op de site bekend gemaakt.

Volledig scherm
© pro shots

'Bogers heeft geen passie en beleving in het spel van de Rotterdamse club kunnen brengen', lichtte algemeen én technisch directeur  Wiljan Vloet toe.

Volgens was de start van Bogers op Het Kasteel 'niet prettig'. 'Adrie Bogers begon eigenlijk met een 1-0 achterstand aan een zeer lastige opgave bij Sparta. De club had namelijk een diepe wond na het mislopen van de zo vurig gewenste promotie in de slotminuten van de Play-Offs. Mede daardoor was er een duidelijke opdracht aan de hoofdtrainer om de passie terug te brengen in het voetbal van de club'

Volgens Sparta, dat op de ranglijst tweede staat met 34 punten uit 19 duels (8 punten minder dan koploper FC Dordrecht, werd dit seizoen 'te weinig passie en beleving' getoond door de Eerste Divisieploetg. 'Uiteindelijk is gebleken dat ondanks zijn vakinhoudelijke kwaliteiten dit niet voldoende is om Sparta te helpen aan een eerste elftal dat met passie kan domineren over een tegenstander', aldus Vloet op de site van Sparta.

Bogers trad begin van het seizoen aan. De ex-prof van NAC Breda, RKC Waalwijk, KV Mechelen en Willem II volgde interim-coach Henk ten Cate op, die in de slotfase van het seizoen de ontslagen Michel Vonk verving. Sparta verloor zaterdag van Jong FC Twente. De club staat niettemin tweede in de stand achter koploper FC Dordrecht.

Arjan van der Laan neemt  in ieder geval tot aan de winterstop de taken over van Bogers.

  1. Van der Vaart, vrienden en zoontje Damian vermaken publiek in Hamburg
    Video

    Van der Vaart, vrienden en zoontje Damian vermaken publiek in Hamburg

    Rafael van der Vaart (36) speelde vanmiddag zijn afscheidswedstrijd in het Volksparkstadion in Hamburg, de thuishaven van zijn oude club HSV. Samen met oude voetbalvrienden als Arjen Robben, Robin van Persie, Dirk Kuyt, Patrick Kluivert, Ruud van Nistelrooy, John Heitinga, Andy van der Meyde, Ronald de Boer, Mark van Bommel, Marc Overmars, Jari Litmanen en Edwin van der Sar zorgde hij voor een mooie middag. Rafael van der Vaart scoorde net als Robben en Van Nistelrooy twee keer, maar zijn zoontje Damian (13) maakte kort voor tijd de winnende 7-6.