Ernest Faber in een onderonsje met PSV-trainer Dick Advocaat.
Volledig scherm
Ernest Faber in een onderonsje met PSV-trainer Dick Advocaat. © ANP

Sparta polst PSV-'kroonprins' Ernest Faber

Sparta heeft bij Ernest Faber gepolst of hij interesse heeft om volgend seizoen hoofdtrainer te worden op Het Kasteel. De huidige assistent-trainer van PSV en het Nederlands elftal was vorige week te gast op de 125ste verjaardag van Sparta en is toen informeel benaderd.

'Ik heb Ernest tijdens ons jubileumfeest even heel kort gesproken, maar niet hierover hoor', zegt Sparta's technisch directeur Wiljan Vloet, die als hoofd jeugdopleiding bij PSV al eens samenwerkte met Faber.

'We zijn nu druk bezig met de huidige situatie, maar ondertussen ook een lijstje aan het maken met interessante trainers voor volgend seizoen. En het lijkt me logisch dat Ernest daar op staat. Hij is de kroonprins van de Nederlandse voetbaltrainers en daarom interessant voor ons', zegt Vloet in AD Sportwereld.

Faber is op dit moment de rechterhand van Dick Advocaat in Eindhoven en kan ook volgend seizoen assistent-trainer blijven bij PSV. De oud-speler van onder meer Sparta twijfelt echter over de volgende stap in zijn carrière.Bij FC Eindhoven was de 41-jarige Faber al eens hoofdtrainer en zette hij verrassend goede resultaten neer.