Volledig scherm
Bart Vriends is blij met zijn treffer, de 1-0. © BSR Agency
3
EINDE
0
  • Bart Vriends 15'
  • Ragnar Ache 86' 87'

Sparta verslaat TOP Oss en treft nu De Graafschap

Sparta heeft de eredivisie volop in het vizier. In de halve finale van de play-offs won de ploeg van Henk Fraser woensdagavond met 3-0 van TOP Oss, de ploeg die eerder al met 0-2 verslagen werd. In de finale treffen de Rotterdammers nu De Graafschap.

De blik van Henk Fraser hield het midden tussen tevredenheid en vertwijfeling, woensdagavond, kort na Sparta – TOP Oss. Dankzij de 3-0 overwinning op de Brabanders, verzekerde zijn elftal zich van de finale van de play-offs. Maar heel overtuigend was het niet wat de Rotterdamse club liet zien op het uitverkochte Kasteel. In elk geval geen garantie dat wel eventjes gewonnen wordt van De Graafschap. 

Sparta kwam tegen TOP Oss al vroeg op voorsprong dankzij Bart Vriends, die een ingestudeerde corner van Mohamed Rahyi met het hoofd afrondde. Met de 0-2 overwinning van de Rotterdammers in Brabant nog vers in het geheugen, was de grootste spanning daarmee wel zo’n beetje weg op het uitverkochte Kasteel.

Goals Ragnar

Via met name Deroy Duarte en Abdou Harroui kreeg Sparta kansen om de voorsprong uit te bouwen. Aan de andere kant was Delano Ladan een paar keer dichtbij de gelijkmaker. Het duel leek te eindigen in een 1-0. Totdat Ragnar Ache in de slotfase binnen de lijnen kwam. Met twee heerlijke goals bepaalde hij de eindstand op 3-0.

Zaterdag treft Sparta in eigen huis De Graafschap voor de eerste van twee finalewedstrijden. De dinsdag daarop is de return. Dan zal blijken welke van de twee clubs na de zomer in de eredivisie speelt.

  1. ‘Hakim heeft last van de kuit, maar we wachten diagnose af’
    Ten Hag ziet Ziyech uitvallen

    ‘Hakim heeft last van de kuit, maar we wachten diagnose af’

    Hakim Ziyech heeft een kuitblessure opgelopen in de eerste wedstrijd van Ajax na de winterstop. De Marokkaanse spelmaker ging tegen Sparta (2-1) na bijna een uur spelen op de grond zitten, gooide uit frustratie zijn scheenbeschermers weg en gebaarde dat hij gewisseld moest worden. ,,Ik kan nog niet vertellen wat de diagnose is, dat moeten we afwachten”, zei trainer Erik ten Hag. ,,Hakim heeft in ieder geval last van een kuit.”