Volledig scherm
Michel Breuer in het 'Ajax-shirt' van SC Heereveen

Speelt Heerenveen volgend seizoen in Ajax-shirt?

Komt het nieuwe uittenue van SC Heerenveen eruit te zien zoals het thuis-shirt van Ajax? Het heeft er alle schijn van. Op fora wordt hevig gediscussieerd over het nieuwe tenue, dat komende zondag in de wedstrijd tegen Roda JC gepresenteerd zal worden.

Het shirt dat uitgelekt is op internet heeft dezelfde klassieke rode baan op een witte achtergrond en is exact hetzelfde als dat van Ajax. Wel heeft het Heerenveen-tenue een zwarte broek in plaats van een witte.

Op de website van Heerenveen wordt al enkele dagen afgeteld naar de onthulling van het nieuwe shirt. Op foto's en in flimpjes zijn vlagen te zien van het roodwitte ontwerp van het tenue.

Vele Heerenveen-fans hebben ondertussen verontwaardigd gereageerd op het vermeende nieuwe uitshirt. 'Wat een oerlelijk shirt, komend seizoen dus uit in 020-shirts spelen. Dost zal het alleen maar mooi vinden zo'n shirt. Maar ik ga hem niet kopen, krijg je gelijk commentaar wat je in een Ajakkes-shirt moet', zegt een supporter.

Niet iedereen is even negatief. 'Gezien de vele Amsterdamse fans (volgens mij wordt in Abe Lenstra Stadion net zo hard gejuichd als Ajax scoort tegen Heerenveen als andersom), zal het dan wel een groot commercieel succes worden.'

Een andere fan: 'Als het geen historische lading had, dan zou het inderdaad behoorlijk vreemd zijn, omdat er al een andere eredivisie club in een soortgelijk shirt loopt. Nu is het gewoon een ode aan de historie van de club, en heb ik dus schijt aan de vergelijking met Ajax.'