Volledig scherm
Shayron Curiel (links) in actie tegen Go Ahead Eagles. © PRO SHOTS

Speler FC Dordrecht langer vast voor overval

UpdateFC Dordrecht is Shayron Curiel nog wel even kwijt. De aanvaller zit voorlopig vast in een politiecel. Zijn hechtenis is onlangs met 2 weken verlengd, meldde het Openbaar Ministerie van Rotterdam dinsdag.

Curiel werd vorige week aangehouden. Hij wordt samen met drie anderen verdacht van diefstal met geweld. De mannen zouden begin januari een studentenhuis aan de Groene Hilledijk in Rotterdam hebben overvallen.

Ze bedreigden de drie bewoners meerdere keren met de dood en dwongen hen waardevolle spullen en geld af te staan. Een van de verdachten is weer op vrije voeten.

FC Dordrecht maakte afgelopen vrijdag op zijn website melding van de arrestatie van Curiel. De 20-jarige voetballer kwam een jaar geleden over van Sparta. Bij die club genoot hij geen goede reputatie. Hij bleef vaak zonder kennisgeving weg van de training en zijn gedrag leidde tot beëindiging van het contract.

Bij FC Dordrecht kwam Curiel dit seizoen 17 wedstrijden in actie. Voorzitter Ad Heijsman liet dinsdag in het AD optekenen dat de club tevreden is over Curiel. 'Er was een goede band.'

Directeur algemene zaken Olav Ouwerkerk beaamt dat desgevraagd. 'We hebben niets op hem aan te merken. Het is triest voor de club, maar misschien nog wel triester voor de persoon in kwestie. Wij nemen nu geen standpunt in en wachten af. Dat lijkt mij op dit moment het enige juiste.'