Volledig scherm
© ad.nl/mc

'Speler van het jaar'-schaal voor Gutiérrez, Clasie of Mokotjo

Het AD-klassement begint steeds meer vaste vormen aan te nemen. Met nog één duel voor de boeg, heeft Felipe Gutiérrez de beste papieren om onze speler van het jaar te worden. Jordy Clasie en Kamohelo Mokotjo zijn zijn naaste belagers. Overigens behaalden zij alle drie geen plek in het Elftal van de Week.

Volledig scherm
Tonny Vilhena. © anp

Andermaal is Feyenoord hofleverancier van het elftal van dit weekend. Terence Kongolo - bijna een vaste basisklant - en Joris Mathijsen zijn de defensieve krachten van de Rotterdammers in dit elftal. Met name Mathijsen speelde ijzersterk tegen Cambuur (5-1). Ook tweevoudig doelpuntenmaker Tonny Vilhena en Graziano Pellè werden beloond met een basisplek na hun optreden dit weekend.

Dusan Tadic en Filip Kostic zorgden ervoor dat de degradatiezorgen bij respectievelijk NEC en Roda JC werden vergroot. Tadic blonk uit met twee goals tegen de Nijmegenaren (5-2), terwijl Filip Kostic de Limburgers de das omdeed met een knappe goal (2-1).

Ook de degradatieclash tussen NAC Breda en RKC Waalwijk, leverde uitblinkers op. Jelle ten Rouwelaar keepte een prima wedstrijd en Jordy Buijs maakte de belangrijke treffer voor NAC uit een vrije trap. Aan de andere kant was Romeo Castelen - wederom - een steunpilaar voor RKC Waalwijk.

Het Elftal van de Week wordt aangevuld door ADO-captain Danny Holla, die met zijn ploeg een zeer degelijke zege boekte op AZ. Pelé van Anholt won overtuigend met Heerenveen van AZ: 4-1.

Met nog één wedstrijd in de Eredivisie voor de boeg, is dit de top-10 spelers volgens het AD:

1. Felipe Gutiérrez FC Twente 6,59
2. Jordy Clasie Feyenoord 6,58
-. Kamohelo Mokotjo PEC Zwolle 6,58
4. Stefan de Vrij Feyenoord 6,55
5. Jeroen Zoet PSV 6,54
6. Dusan Tadic FC Twente 6,50
7. Leonard Nienhuis SC Cambuur 6,48
8. Ramon Leeuwin SC Cambuur 6,42
9. Robbin Ruiter FC Utrecht 6,41
10. Celso Ortiz AZ 6,40
-. Jasper Cillessen Ajax 6,40
Volledig scherm
Felipe Gutiérrez (l) en Robbert Schilder. © ANP Pro Shots