De spelers van Feyenoord en PSV met een AED.
Volledig scherm
De spelers van Feyenoord en PSV met een AED. © Philips Nederland

Spelers Feyenoord en PSV zondag met AED het veld op

Voorafgaand aan de eredivisietopper tussen Feyenoord en PSV van zondagmiddag (14.30 uur) vragen beide clubs op een bijzondere manier aandacht voor de Hartstichting. Op het moment dat de spelers het veld betreden in De Kuip zullen alle spelers een AED (Automatische Externe Defibrillator) dragen. 

Spelers, clubs en sponsors willen hiermee aandacht vestigen op het belang van meer geregistreerde en openbaar toegankelijke AED's in heel Nederland. Op dit moment zijn er nog te weinig geregistreerde en openbaar toegankelijke AED’s in het land. Met meer AED’s wordt de overlevingskans bij een hartstilstand aanzienlijk vergroot.

Opel en Philips, de sponsors van Feyenoord en PSV en beiden samenwerkingspartner van de Hartstichting, gaan zich structureel inzetten om meer AED’s aangemeld te krijgen bij het landelijk oproepsysteem voor reanimatie. Achterliggend doel is om van Nederland een 6-minutenzone te maken, zodat mensen met een hartstilstand buiten het ziekenhuis in heel Nederland binnen zes minuten kunnen worden gereanimeerd. 

Volledig scherm
© ANP