Volledig scherm
PEC Zwolle viert de goal van Stef Nijland (geheel links). © photo_news

Spits Nijland: verguisd en bejubeld bij PEC Zwolle

Stef Nijland speelde dit seizoen nog geen opvallende rol bij PEC Zwolle. De topscorer van vorig jaar (elf goals) is de pinchhitter van nu. Tweede keus, met beperkte speeltijd. Maar hij verzorgde wèl de voltreffer in de vijfde minuut van de blessuretijd tegen Heracles Almelo, goed voor de 1-1.

Volledig scherm
© photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Uitgerekend Nijland. Vorig seizoen was de Groninger een verrassing, in de schaduw van Tomas Necid. Nu is Lars Veldwijk de onomstreden centrumspits en zit Nijland (27) teleurgesteld op de bank. Zijn contract loopt komende zomer af en hij speelt met de gedachte om in de winterstop te vertrekken. Want een voetballer wil wekelijks voetballen.

Als laatste Zwolse troef meldt invaller Nijland zich in de eindfase bij een 0-1 achterstand rond het strafschopgebied van Heracles, dat de hele tweede helft dient als strijdtoneel.

Geslepen heeft Heracles de negentigste minuut bereikt. Als de vijfde minuut van de extra tijd aanbreekt, ontploft het stadion alsnog. Weer wordt de bal vanuit de verdediging wild weggeroeid door Heracles, maar nu komt de bal dankzij Ouasim Bouy per kerende post weer terug. Invaller Kingsley Ehizibue legt de bal met de borst panklaar neer voor Nijland, die net genoeg tijd krijgt om zuiver uit te halen met de wreef. Gerechtigheid bestaat dus nog. Nijland over zijn goal: ,,Bij mij moet het altijd op techniek, ik zal nooit een bal blind op doel schieten. Ik ben opgelucht.''

Volledig scherm
© photo_news
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement