Sherida Spitse (l) en Danique Kerkdijk op weg naar de training van Oranje.
Volledig scherm
Sherida Spitse (l) en Danique Kerkdijk op weg naar de training van Oranje. © BSR_AGENCY

Spitse neemt de regie in eigen hand: ‘Ik heb weinig geduld’

Met hulp van zaakwaarneemster Leoni Blokhuis werd Sherida Spitse zes jaar geleden de eerste Nederlandse voetbalster die voor een transfersom naar het buitenland verhuisde. Tegenwoordig laten bijna alle voetbalsters van enige naam en faam zich begeleiden door een manager. Spitse, met 173 interlands recordhouder in Oranje, kiest er echter juist weer voor om op ‘eigen benen’ te gaan staan.

,,Ik heb besloten mijn contract bij het managementkantoor van Leoni niet te verlengen. Ik voel me goed genoeg om zelf dingen te regelen”, zegt Spitse vanuit Izmir, waar ze vandaag met de ‘Leeuwinnen’ de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije speelt. ,,Ik heb weinig geduld en ben iemand die initiatief neemt. Bovendien heb ik altijd wel mensen om heen die ik om hulp kan vragen. Nu kan ik zelf alles bepalen, dat vind ik fijn.”

Sherida Spitse tijdens het duel met Turkije vorige maand in het Philips Stadion.
Volledig scherm
Sherida Spitse tijdens het duel met Turkije vorige maand in het Philips Stadion. © ANP Sport via Getty Images

Spitse verhuisde eind 2013 voor naar verluidt zo’n 25.000 euro van FC Twente naar de Noorse club Lillestrøm. De Friezin keerde na drie seizoenen terug bij Twente, maar ging vorig jaar weer naar Noorwegen om bij Valerenga te spelen. Met die club staat ze nu op de tweede plaats in de Noorse competitie, die bijna is afgelopen. 

,,Eerst nog twee keer knallen met Oranje en dan twee keer met de club, daarna ga ik lekker op vakantie met m’n gezin. Daar kijk ik wel naar uit. Niet zozeer fysiek, maar mentaal heb ik dat wel even nodig”, aldus Spitse, die volgend jaar weer voor Valerenga speelt.