Volledig scherm
© ANP

Spitse nieuwe recordinternational Oranje Leeuwinnen

Ze is pas 28 jaar, maar sinds vandaag mag Sherida Spitse zich officieel recordinternational van de Oranje Leeuwinnen noemen. Haar optreden in het duel met Spanje om de Algarve Cup is al haar 157ste interland. Ze passeert daarmee Annemieke Kiesel-Griffioen. 

Tegen Engeland maakte Spitse in 2006 haar debuut. Dat EK-kwalificatieduel verloor Nederland met 4-0. Daarna reeg de aanvoerster van Oranje de duels aaneen. Ze pakte in 2017 de titel op het Europees kampioenschap door met 4-2 te winnen van Denemarken in de Grolsch Veste.

Aan stoppen denkt Spitse voorlopig nog niet. Haar nieuwe streven: tweehonderd interlands. ,,Een mooi doel toch?", vertelde ze vandaag nog in een uitgebreid interview met deze krant.

  1. Berghuis, Linssen en Pleguezuelo blinken uit; onvoldoende voor Boadu en Stengs
    Cijfers speelronde 23

    Berghuis, Linssen en Pleguezue­lo blinken uit; onvoldoen­de voor Boadu en Stengs

    Steven Berghuis, Bryan Linssen en Julio Pleguezuelo zijn de spelers van het weekend. Pleguezuelo boekte gisteravond met FC Twente een fraaie zege op AZ en voelt zich als centrale verdediger steeds beter op zijn plaats. Hij kreeg een 8, net als Vitesse-topscorer Bryan Linssen en Feyenoord-captain Steven Berghuis. Zij waren vandaag belangrijk in de overwinningen op Heerenveen en PEC Zwolle.