Volledig scherm
© anp

Spurs en Newcastle sluiten aan in rijtje voor Eriksen

In de dans rond Ajacied Christian Eriksen (21) heeft Liverpool gezelschap gekregen van competitiegenoten Tottenham Hotspur en Newcastle United.

Laatstgenoemde club, waar Tim Krul en ex-Ajacied Vurnon Anita onder contract staan, maakte al eerder werk van de Deen. Nog voordat Eriksen 16-jarige leeftijd naar Ajax vertrok, was de Noord-Engelse club voornemens het talent binnen te halen. Eriksen, die toen ook begeerd werd door Chelsea, koos op dat moment voor Ajax.

Eriksen blijft nuchter onder de belangstelling van de clubs uit de Premier League. De Deense spelmaker zegt zich eerst te willen concentreren op de titelrace en neemt dan een beslissing. Liverpool lijkt vooralsnog de meest serieuze plannen te hebben met Eriksen. 'De perfecte speler voor Liverpool', liet oud-Ajacied Jan Mølby onlangs weten.

Ajax-trainer Frank de Boer zei afgelopen winter tijdens het trainingskamp in Rio de Janeiro al te rekenen op belangstelling voor Eriksen, Toby Alderweireld en Siem de Jong. Ook doelman Kenneth Vermeer wordt inmiddels gelinkt aan grote topclubs. Het Spaanse Valencia zou de keeper van Ajax en het Nederlandse elftal hoog op zijn lijstje hebben. Vermeer, zondag tegen PSV geschorst, staat nog tot 2015 onder contract in Amsterdam.