Volledig scherm
© Artist impression LIAG architecten en bouwadviseurs

Stadion Woudestein krijgt een nieuw gezicht

Of Excelsior komend seizoen nog in de Eredivisie speelt, is nog niet duidelijk. Maar aan de plannen van de clubleiding om het stadion uit te breiden, verandert dit niets. Twee van de lege hoeken van Woudestein worden komende zomer volgebouwd, wat 750 extra plaatsen oplevert.

De eerste schetsen van een nieuw Woudestein werden alweer ruim veertien maanden geleden, tijdens de nieuwjaarsreceptie, trots gepresenteerd door Excelsior-voorzitter Albert de Jong. Volgens dit plan moesten nieuwe tribunes verrijzen in de lege hoeken van het stadion, toch al een doorn in het oog van de directie van de club. Voor definitieve ontwerpen of concrete bouwplannen was het destijds nog veel te vroeg. Met name financieel moest er nog het nodige gebeuren.

Mede dankzij de handhaving in de Eredivisie vorig seizoen is het nu dan toch zo ver. De twee hoeken aan weerszijden van de Robin van Persie-tribune worden komende zomer dichtgebouwd, wat in totaal 750 extra plaatsen gaat opleveren. Op de hoofdtribune worden vervolgens 200 'normale' stoeltjes vervangen voor business-seats. De totale capaciteit groeit naar ongeveer 4500 zitplaatsen. Daarnaast worden de toiletvoorzieningen en cateringfaciliteiten bij de Robin van Persie-tribune gemoderniseerd.

Als alles volgens plan verloopt, begint de bouw in juni. De verwachting is dat de nieuwe tribunes begin september, na de start van het nieuwe seizoen, opgeleverd worden. Bij eventuele thuiswedstrijden voor die tijd kunnen supporters gewoon op de huidige tribunes plaatsnemen.

Mocht Excelsior degraderen dan komen de financiën van de club niet in gevaar door de investering. De vraag is of Excelsior bij degradatie nog wel behoefte heeft aan een groter stadion, aangezien Woudestein in het laatste seizoen in de Jupiler League (2013-14) zelden uitverkocht was. ,,Misschien niet," erkent algemeen directeur Ferry de Haan. ,,Maar de ambitie is om zo snel mogelijk terug te keren naar de Eredivisie."

Want op het hoogste Nederlandse niveau is uitbreiding volgens de algemeen directeur wel degelijk gewenst. ,,We zijn de afgelopen twee seizoen redelijk vaak uitverkocht geweest, ondanks dat we weinig tot geen speciale acties hebben georganiseerd. Dat zijn we straks weer meer van plan."

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement