De dertienjarige fan Amin komt het veld op om een selfie te maken met Memphis Depay.
Volledig scherm
De dertienjarige fan Amin komt het veld op om een selfie te maken met Memphis Depay. © AP

Stadionverbod en boete voor Amin (13) en andere veldbestormers bij duel Oranje

Alle bezoekers aan de WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Montenegro die zaterdag in Eindhoven het veld op kwamen, krijgen een stadionverbod. In totaal renden zeker zestien fans het veld op, onder wie de 13-jarige Amin, die er in de slotfase van het duel in slaagde ongehinderd een selfie te maken met Memphis Depay. 

51 reacties

 • René Schellevis

  2 maanden geleden
  Die zware straf van 5 jaar is nodig om nu direct een keihard signaal af te geven naar overige supporters. Je kan inderdaad vinden dat hij nu qua straf een buitenproportioneel voorbeeld is voor de rest. Echter, met 13 jaar weet je ook heel goed dat dit niet mag. Dat het zo makkelijk ging is geen vrijbrief, en je selfie is daarmee behoorlijk duur betaald.
 • Janson

  2 maanden geleden
  Hoe kan de KNVB nu boetes uit delen aan een burger waar in de wet staat dat De bond is toch een particuliere onderneming
 • van Vessem

  2 maanden geleden
  De verantwoordelijkheid van de ouders blijft onderbelicht in deze, echter zijn zij de aangewezen personen die hun kinderen moeten opvoeden, en lukt dat niet dan mag je je knip trekken, en m.i ook een stadionverbod opleggen.
 • Abdul Mehari

  2 maanden geleden
  Wat een idioterie met dat “laat dat kind” of “ik gun hem…” Als je dit toelaat staat het hele veld straks vol. Nu gelijk de kop indrukken
 • frans vullings

  2 maanden geleden
  de foute manier om reclame te maken voor voetbal, arrogant volk. respect voor deze jongen, en een driewerf HOERA