Volledig scherm
Andries Ulderink (L) e Jaap Stam. © pro shots

Stam en Ulderink voor twee jaar naar Reading

Jaap Stam (43) wordt de nieuwe trainer van Reading dat op het tweede niveau in Engeland, het Championship, uitkomt. Als de laatste formaliteiten geregeld zijn, tekent de voormalig topverdediger van onder meer Oranje, PSV, Manchester United en Ajax een tweejarig contract. Stam was afgelopen seizoen  samen met Andries Ulderink, die met Stam meegaat, trainer van Jong Ajax.

Al tijdens het lopende seizoen gaf Stam aan klaar te zijn voor een nieuwe stap in zijn carrière. Nu hij recent zijn trainersdiploma haalde, is die tijd nu gekomen. De oud-verdediger volgde op eigen verzoek een individuele cursus bij de KNVB, omdat hij zich in de klassikale lessen van de trainerscursus niet prettig voelde.

Stam heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij zijn trainerscarrière als coach van een eerste elftal in het buitenland wilde beginnen. Met name de Engelse mentaliteit, Stam was jarenlang één van de topverdedigers van Manchester United en won met die club de Champions League, spreekt hem aan. Reading eindigde vorig seizoen op een teleurstellende zeventiende plek. Bij de club staan onder meer Ola John en Danzell Gravenberch onder contract. Voormalig Ajax-jeugdtrainer Brian Tevreden is bij de club technisch directeur.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement