Volledig scherm
© BSR Agency

Stam tevreden over debutant Kelly en middenvelder Berghuis

Feyenoord-trainer Jaap Stam is tevreden over het eerste optreden van Liam Kelly en Steven Berghuis, die onder Stam een middenvelder is geworden. Zoals hij na de 1-2 winst tegen SV Darmstad 98 toch al met een lichte glimlach rond liep in het Oostenrijkse Schwaz. 

Door Mikos Gouka

,,Je ziet de dingen waar we op trainen steeds meer terugkomen. De vraag is altijd hoe snel een ploeg dat oppakt. We gaven weinig kansen weg tegen Darmstad, al was er een fase na rust waarin we achteruit moesten. Zij kregen het heilige vuur. We moesten ons ritme weer vinden. Dat lukte vrij snel. Vanaf dag één werken die gasten hard en pakken ze het op. Ja, ook Steven Berghuis die als middenvelder speelt", aldus Stam. 

Het is voor Berghuis (van nature vleugelspits) een ‘nieuwe’ positie. ,,Dat had ik al bedacht voor ik begon bij Feyenoord. Hij is creatief en dat wil ik op het middenveld. Hij kan een mannetje passeren, scoren en mensen voor de goal zetten. Dat kan het verschil maken. Ik wil zien hoe dit zich ontwikkelt. Ik ga er ook vanuit dat hij gewoon bij Feyenoord blijft, dat we nog een tijd zullen samenwerken. Veel interesse voor hem? Ja, van PSV. Maar ik denk dat hij hier blijft. En Liam Kelly heb ik meteen een helft laten spelen. Hij heeft volgens mij meteen laten zien wat hij in huis heeft. Die jongen ziet de openingen en kan vooruit voetballen. Ik ben weliswaar zelf een verdediger geweest, maar ik wil vooruit voetballen met aandacht voor het positiespel.”

Volledig scherm
© BSR Agency
  1. ‘Hakim heeft last van de kuit, maar we wachten diagnose af’
    Ten Hag ziet Ziyech uitvallen

    ‘Hakim heeft last van de kuit, maar we wachten diagnose af’

    Hakim Ziyech heeft een kuitblessure opgelopen in de eerste wedstrijd van Ajax na de winterstop. De Marokkaanse spelmaker ging tegen Sparta (2-1) na bijna een uur spelen op de grond zitten, gooide uit frustratie zijn scheenbeschermers weg en gebaarde dat hij gewisseld moest worden. ,,Ik kan nog niet vertellen wat de diagnose is, dat moeten we afwachten”, zei trainer Erik ten Hag. ,,Hakim heeft in ieder geval last van een kuit.”