Volledig scherm
© BSR Agency

Stam: Vandaag hebben we de momenten beter gekozen

Feyenoord liet zich vanavond - in tegenstelling tot de thuiswedstrijd tegen AZ (0-3) - niet opjagen door de eigen fans. Dat zegt trainer Jaap Stam na de 5-1 zege op FC Twente.  ,,Vandaag hebben we beter de momenten gekozen. Soms moet je de tegenstander de bal laten. Dat maakt niet uit”, aldus de coach bij FOX Sports. 

Na een reeks teleurstellende wedstrijden, met nederlagen tegen Rangers FC en AZ en een zwaarbevochten gelijkspel bij FC Emmen, wonnen de Rotterdammers ruim van de Tukkers. ,,Als je na zo’n week zo kan terugkomen en dit kan leveren, zowel mentaal als kwalitatief, dan ben ik daar heel blij mee. De spelers hebben de dingen die we besproken goed opgepakt.”

Bekijk hier de samenvatting van Feyenoord - FC Twente (premium).

Feyenoord trakteerde het publiek in de natte Kuip op een aantrekkelijke wedstrijd. ,,Voetbal valt of staat bij het uitvoeren van je taken. Als je dat doet, kom je met de kwaliteiten die wij hebben tot dit resultaat. De spelers hebben dat zelf gedaan”, aldus Stam, die benieuwd is hoe Feyenoord zich donderdag in de Europa League kan meten met FC Porto. ,,Dat is een ‘ploegje’ met aardig wat kwaliteit. Maar het wil niet zeggen dat je kansloos bent tegen een club met zo’n historie en met zoveel kwaliteit. Het gaat erom wat we zelf kunnen leveren. Als we onze eigen kwaliteiten laten zien, kunnen we ook tegen dit soort ploegen resultaat halen.”

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency