Volledig scherm
John Stegeman zag een zorgwekkend optreden van PEC Zwolle in Heerenveen: ,,Wat wel te analyseren valt, is dat ik vandaag een heel matig PEC Zwolle heb gezien.” © ANP

Stegeman: Als we zo blijven voetballen, maak ik me grote zorgen om PEC

John Stegeman maakt zich zorgen om PEC Zwolle. De trainer voelde er op de persconferentie ook weinig voor om de 1-0 nederlaag tegen Heerenveen te analyseren.

,,Er valt voor mij niet veel te analyseren", begon Stegeman na de derde opeenvolgende verliespartij. ,,Wat wel te analyseren valt, is dat ik vandaag een heel matig PEC Zwolle heb gezien. Zowel aan de bal als zonder bal. Daarom hebben we, volgens mij, ook terecht verloren van Heerenveen.”

Bekijk hier de samenvatting van Heerenveen - PEC Zwolle (Premium)

PEC speelde in Friesland bar weinig klaar, zag de hoofdtrainer. ,,Dat is best wel vervelend, want ik had gehoopt dat we het uur waarin we tegen PSV aardig mee konden en aan de bal beter oogden, door zouden zetten tegen Heerenveen. Als we zo blijven voetballen elke wedstrijd, maak ik me grote zorgen om PEC Zwolle. Dit was gewoon niet best.”

Ook in de kleedkamer na afloop gebruikte Stegeman weinig woorden. ,,Soms is het beter als je na een wedstrijd niks zegt.”