Volledig scherm
John Stegeman baalt van het geblunder in zijn defensie, waarmee de nederlaag tegen FC Twente volgens hem ook werd ingeleid. ,,Het is vaste prik bij ons. Dit was Comedy Capers deel 2", foeterde hij. © BSR Agency

Stegeman voelt steun bij PEC: ‘Mij nu ontslaan zou ik ook opportunistisch vinden’

De vijfde opeenvolgende uitnederlaag, tegen FC Twente (2-1), heeft PEC Zwolle onder de streep en trainer John Stegeman dieper in het nauw gebracht. ,,Ik vrees niet voor mijn baan", zegt de omstreden coach.

Stegeman sprak na de nederlaag in de Overijsselse derby van een ‘repeterend verhaal’, doelend op de individuele fouten waarmee zijn elftal de nederlagen over zich afroept. Toppunt in Enschede was Yuta Nakayama, die op de doellijn een simpele kopbal van Joël Latibeaudière het doel in liet stuiteren.

,,Het is vaste prik bij ons. Dit was Comedy Capers deel 2. We leidden weer zelf twee tegendoelpunten in en lopen daardoor weer achter de feiten aan", foeterde Stegeman, die Kenneth Paal nog voor rust verving voor Dennis Johnsen. ,,Ik moest een keuze maken. Vanaf toen kregen we grip en controle. Na rust waren we continu de bovenliggende partij en verdienden we meer.”

Positief blijven

,,We moeten positief blijven", vervolgde Stegeman. ,,Ik heb het er ook even moeilijk mee nu. Ploegen kruipen natuurlijk weg boven ons. We kunnen zielig gaan doen. Maar we spelen wedstrijden die we niet hoeven te verliezen. Als we de fouten eruit krijgen, gaan de resultaten komen. Dan gaan wij met PEC eindigen op een plek waar wij horen te staan.”

Vooralsnog vindt Stegeman zich met de Zwolse eredivisionist terug op de 16de plaats, onder de degradatiestreep. PEC leed bij Twente de vijfde opeenvolgende nederlaag op vreemde bodem en de zorgen bij de achterban nemen toe. De coach houdt houdt vooralsnog geen rekening met een voortijdige breuk. 

,,Nee, ik vrees niet voor mijn baan. Ik praat veel met de directie. Dan voel ik de steun ook. Mij ontslaan zou ik ook opportunistisch vinden. Als ik het niet aan de praat kan krijgen, oké, maar dan kun je niet zo voetballen zoals wij in de tweede helft vandaag hebben gedaan.”

Bekijk hier de samenvatting van FC Twente - PEC (Premium)