Volledig scherm
© ad.nl

Sterke ex-Feyenoorders, verse kers op de Groningse taart en Fryslân Boppe

Zoals u de voorbije seizoenen van ons gewend bent, brengen we na elke speelronde in de Eredivisie ons Elftal van de Week. In samenwerking met de verslaggevers van AD Sportwereld, die de spelers van de 18 clubs elke weekend beoordelen, 'timmeren' we elke maandag hét beste elftal van het weekeinde in elkaar. Hier aflevering 1 van het seizoen 2013-2014.

De keuze voor de doelman was misschien wel de moeilijkste van de voorbije dagen: Piet Velthuizen (Vitesse) of Robbin Ruiter (FC Utrecht)? We kozen voor de doelman de geplaagde ploeg van Jan Wouters, maar het was 'millimeterwerk'. Ruiter hield zijn club tegen de verrassende promovendus op de been.

Verder valt in het EvdW op dat er twee oud-Feyenoorders uitblonken bij hun nieuwe ploegen: Kelvin Leerdam (Vitesse) en Kamohelo Mokotjo, die is verhuurd aan PEC Zwolle. Ook Guyon Fernandez speelt inmiddels in het IJsseldelta-stadion. En hoe? Hij deed Feyenoord in Zwolle pijn in blessuretijd, maar de spits had de pech dat in Heerenveen Alfred Finnbogason uitblonk tegen AZ.

Pele van Anholt en Hakim Ziyech zorgden voor Fryslân Boppe in ons EvdW. Met drie spelers is sc Heerenveen hofleverancier. Vitesse levert naast Leerdam ook Jan-Arie van der Heijden. Ook Toby Alderweireld (Ajax), Jetro Willems (PSV) en Mitchell Donald (Roda JC) verdienden een plaatsje. De beste van het weekend was Tjaronn Chery, de nieuwe kers op de Groningse taart. De van ADO Den Haag gekomen aanvaller besliste bijna in zijn uppie het duel met NEC (1-4).