Volledig scherm
Steven Bergwijn in actie tegen Vitesse. © ANP Pro Shots

Steven Bergwijn over moeizame winst tegen Vitesse: ‘We waren slordig’

Met slechts twee trainingen in de benen stond Steven Bergwijn zaterdagavond weer als basisspeler op het veld namens PSV. Tegen Vitesse werd moeizaam gewonnen. ,,Vitesse maakte het na die rode kaart goed klein. Daar hadden we niet echt een oplossing voor.”

Toch hield Bergwijn vertrouwen in een doelpunt van PSV. Ook al omdat hij en zijn teamgenoten op het veld altijd tegen elkaar zeggen: geduldig blijven, dat kansje komt wel. En die kwam er ook, voor Luuk de Jong. ,,Iedereen kan een goal maken bij ons, dat is een kwaliteit. We blijven altijd vertrouwen houden.”

Bergwijn miste de wedstrijden tegen Spurs, Groningen en RKC wegens een blessure. Donderdag stond hij voor het eerst weer op het trainingsveld, tegen Vitesse begon hij ‘gewoon’ weer in de basis. ,,Het was lekker om weer op het veld te staan, ook al was het een moeilijke wedstrijd. We waren slordig. Maar we winnen wel. Ik ben blij met de overwinning.”

  1. Scheidsrechtersbaas Van Egmond: Heerenveen had een penalty moeten krijgen

    Scheids­rech­ters­baas Van Egmond: Heerenveen had een penalty moeten krijgen

    Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond vindt dat Serdar Gözübüyük een strafschop had moeten geven aan sc Heerenveen, maar de scheidsrechter zelf blijft bij zijn beslissing. ,,Ik vond het te licht’', zei Gözübüyük bij FOX Sports over de botsing tussen doelman Kostas Lamprou van Ajax en de Friese spits Sam Lammers. ,,Hij raakte ‘m, er was contact. Maar Lammers kon niet meer bij de bal. Daarom kan ik er mee leven dat ik geen strafschop gaf.’'