Volledig scherm
Huub Stevens. © anp

Stevens bespeurt gebrek aan gretigheid bij spelers PSV

Met een achterstand van elf punten op koploper Feyenoord kan PSV, dat zondag in De Kuip met 2-1 ten onder ging, de derde landstitel op rij vergeten. Volgens oud-speler en voormalig coach Huub Stevens valt de technische leiding, met trainer Phillip Cocu en technisch manager Marcel Brands als hoofdrolspelers, weinig te verwijten. 

De vroegere verdediger zoekt de oorzaak van de vroege uitschakeling in de strijd om de kampioensschaal meer bij de instelling van nogal wat spelers in de Eindhovense selectie.

,,PSV maakt een mislukt seizoen door, maar daar kun je Marcel Brands of Phillip Cocu niet als schuldigen voor aanwijzen", vertelt Stevens in gesprek met VI. ,,Iedereen is het er over eens dat PSV de beste selectie heeft, maar dat het er niet uitkomt."

Stevens mist de gretigheid die hij zondag bij Feyenoord juist wel bespeurde. ,,Dat heeft misschien toch wel met de verzadiging van twee titels te maken. Als je bij PSV Santiago Arias als rechtsback zag spelen en bij Feyenoord Rick Karsdorp, dan was dat een wereld van verschil. Andrés Guardado, Luuk de Jong en Jetro Willems zijn dit seizoen niet meer de spelers die ze vorig jaar waren. En zo zijn er meer."