Storm Ciara is ook in Engeland erg actief geweest.
Volledig scherm
Storm Ciara is ook in Engeland erg actief geweest. © EPA

Storm Dennis minder gevaarlijk voor de eredivisie dan Ciara

Nadat afgelopen weekend alle zondagwedstrijden in de eredivisie werden afgelast door storm Ciara komt er dit weekend weer een storm naar ons land: Dennis. Deze storm is volgens Raymond Klaassen van Weerplaza minder een bedreiging dan Ciara. ,,Zoals het er nu voor staat moet het geen problemen opleveren.”

,,In mijn belevenis is deze storm voor het voetbal minder erg dan Ciara,” aldus Klaassen. ,,De storm zal zich vooral op de waddeneilanden en aan de kust laten gelden. Als die überhaupt komt. De voortekenen wijzen nu uit van wel, maar je weet nooit wat er de komende dagen nog kan veranderen.” De kans is klein dat het ook betrekking gaat hebben op de eredivisiewedstrijden van dit weekend. ,,Afgelopen zondag werden de wedstrijden ook afgelast door de KNVB, maar vooral voor de veiligheid van de supporters. Deze storm is, zoals ik eerder zei, minder erg en voornamelijk aan de kust. Zoals het er nu voor staat moet dit geen probleem worden voor de eredivisie.”

Afgelopen weekend werden alle wedstrijden die gepland waren op zondag afgelast door de storm Ciara. Vanavond worden de eerste twee wedstrijden, FC Emmen - FC Twente en Sparta - ADO, al ingehaald. Voor AZ - Feyenoord en FC Utrecht - Ajax moet nog een datum gevonden worden.

  1. ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’
    Video

    ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’

    Welke spelers moeten volgend seizoen onder Roger Schmidt in de gaten worden gehouden? PSV-watcher Maarten Wijffels van AD Sportwereld denkt dat niemand nu nog is afgeschreven. ,,Hij zal straks in de voorbereiding beginnen en kijken wat hij aan boord heeft. PSV is afgelopen seizoen vierde geworden. Dat betekent dat het niet overhield met de kwaliteit. Om nu te zeggen dat er ineens een kant en klare kampioen staat, dat lijkt me wat overdreven.”