Volledig scherm
© anp

Stormloop op Olli in Blijdorp

UpdateDiergaarde Blijdorp heeft vanmiddag te maken met een heuse Olli-mania. De populaire olifant, die samen met assistent-trainer Giovanni van Bronckhorst van Feyenoord de hoofdrol speelt in een campagnefilmpje, betrekt vandaag 'in de Rivièrahal zijn eigen huisje'. Dat meldt de diergaarde op de website.

Volledig scherm
Oud Feyenoordspeler Giovanni van Bronckhorst met speelgoedolifant Olli in het olifantenverblijf van diergaarde Blijdorp. Olli is het symbool van de campagne van Feyenoord en de dierentuin. © anp

Om dit te vieren mag iedereen vanaf half vier 's middags gratis naar binnen bij de dierentuin. Voor het eerst zullen er kleine knuffel-Olli's te koop zijn. Een knuffel kost 20 euro en is alleen te koop in Blijdorp.

Het geld komt ten goede aan de dierentuin. Per persoon worden maximaal vier pluchen olifantjes verkocht.

Olli is het symbool van de campagne van ASR en Feyenoord als steunbetuiging aan Blijdorp. Sinds Olli samen met Van Bronckhorst in het campagnefilmpje verscheen, is de knuffel enorm populair geworden onder kinderen. Het pluchen beestje heeft een 'eigen' Facebook-pagina en verschillende fanclubs.

Volledig scherm
© anp