Volledig scherm
Oussama Tannane haalt uit voor Vitesse in het duel met Servette. © BSR Agency

Sturing start met nederlaag Vitesse tegen Servette Genève

Edward Sturing is zijn periode als trainer van Vitesse begonnen met een nederlaag. De Arnhemse club werd tegen de Zwitserse topclub Servette Genève in een oefenduel in de Portugese kustplaats Vila Real de Santo Antonio geveld door goals van Grejohn Kyei en Miroslav Stefanovic: 2-0. 

Vitesse streek afgelopen vrijdag neer in Portugal voor een trainingskamp van tien dagen. Servette fungeerde als eerste sparringpartner.

Sturing gaf zowat iedereen speeltijd in Vila Real de Santo Antonio, een plaats bij de grens met Spanje. De coach startte daarbij met Kostas Lamprou in het doel. Achterin kreeg Thomas Hajek een kans zich te bewijzen. Zodoende begon Armando Obispo op de bank. Voorin stond Thomas Buitink. Tim Matavz ontbrak vanwege lichte spierklachten.

Vitesse speelde in een 4-3-3-formatie, zoals Sturing bij zijn aanstelling al had aangekondigd. Daarbij zette de Arnhemse club volop druk. De eredivisionist nam zo de regie op het veld.

Dat leverde in de openingsfase gevaar op via Oussama Tannane en Riechedly Bazoer. Servette kwam in de omschakeling tot twee kansen.

Counter

Vitesse kon de pressing en het hoge tempo ruim een half uur volhouden. Daarna verloor de Arnhemse club het overwicht op het veld. Waar Buitink een kans liet liggen, sloeg Servette na 40 minuten wel toe. Grejohn Kyei rondde af in de counter, na balverlies van Tannane. De spits klopte Hajek in het sprintduel: 1-0.

Vitesse kon die schade niet meer repareren. In de tweede helft werd het spel door alle wissels rommelig. Matus Bero schoot in kansrijke positie hoog over. Voor Servette miste Koro Kouné een grote kans. Een goal van Jay-Roy Grot werd afgekeurd vanwege buitenspel.

In de slotfase liep Servette vervolgens nog uit naar 2-0. Stefanovic profiteerde van geschutter achterin bij Vitesse.