Suárez aanvoerder af bij Ajax

UpdateAMSTERDAM - Luis Suárez blijft Ajax trouw. De Uruguayaanse aanvalsleider zei dat na de verloren oefenwedstrijd in Hamburg tegen Hamburger SV (4-2). ,,Er zijn veel verhalen verschenen in de media. In Spanje, maar ook in Nederland. Er werden allerlei clubs genoemd, maar ik weet van niets. Ik blijf gewoon bij Ajax. Ik heb een contract tot 2013. Dat wil ik uitdienen."

Suárez werd de jongste weken voortdurend in verband gebracht met Engelse clubs. Liverpool, Arsenal, Tottenham Hotspur, ze zouden alle een miljoenenbod voorbereiden. ,,Ik wil me volledig concentreren op dit seizoen en kampioen worden met Ajax, dat is de bedoeling."   

De Zuid-Amerikaan verscheen vandaag zonder aanvoerdersband in het veld. Die zat om de arm bij Jan Vertonghen. ,,Dat is de tweede man, mijn eerste aanvoerder is Maarten Stekelenburg," vertelde trainer Frank de Boer die de keeper van het nationale team, net als de andere net aangesloten WK gangers, buiten de basis had gehouden.   

,,Communicatie is belangrijk. Ik wil een goed Nederlands sprekende aanvoerder. Bovendien kan Maarten van achteren heel goed coachen. Te ver van het team? Nou nee, Van der Sar coachte het hele elftal", aldus De Boer die vertelde dat Suárez zelf de band ook niet meer wilde hebben.    

Suárez: ,,Dat klopt. Tijdens het duel met AC Milan hebben we het daar al over gehad. Ik vind het wel fijn als niet alle ogen op mij gericht zijn. 2010 was een heel druk jaar, ik wil nu alles geven voor het team."   

De topcorer van afgelopen seizoen zit vanwege het bijtincident tegen PSV een schorsing van zeven wedstrijden uit. Hij is op 30 januari weer beschikbaar als Ajax uit speelt bij NAC. (DENNIS JANSEN)