Volledig scherm

Subtopper FC Groningen langs tien man van VVV-Venlo

UpdateFC Groningen heeft zich gemeld in de subtop van de eredivisie. Het elftal van trainer Pieter Huistra zette van de goede lijn van de laatste weken voort door in eigen stadion VVV-Venlo met 2-1 te verslaan. FC Groningen pakte uit de laatste acht duels 17 punten en is nu gedeeld vierde.

Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm

Vanzelf ging het niet voor de de noorderlingen in de Euroborg. Huistra gaf vooraf al aan het jammer te vinden dat zijn ploeg wegens het interlandprogramma vorige week niet hoefde te voetballen. De coach was bang dat het ritme van zijn ploeg daardoor gebroken zou worden.

FC Groningen startte ook moeizaam tegen VVV, dat dit seizoen in uitwedstrijden nog geen punt pakte. Daar leek aan het begin van de wedstrijd verandering in te kunnen komen. Na ruim een kwartier spelen schoof Yanic Wildschut de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied in het doel van FC Groningen. Doelman Brian van Loo had geen antwoord op zijn inzet.

VVV bleef redelijk makkelijk overeind. Scheidsrechter Eric Braamhaar bood de thuisclub echter de helpende hand. Andrea Mei voorkwam in de 30e minuut dat Dusan Tadic van dichtbij kon scoren. Volgens Braamhaar tikte Mei daarbij Tadic echter van achteren aan. De verdediger kreeg een onterechte rode kaart en Leandro Bacuna benutte bovendien de aan Groningen toegekende strafschop.

Met een man minder hield VVV tot de rust stand, maar aan het begin van de tweede helft ging het toch mis. Op aangeven van Tadic kon David Texeira van dichtbij de 2-1 binnen schuiven. Groningen bleef het daarna moeilijk houden met VVV, dat 5 minuten voor tijd gelijk had moeten maken. Ahmed Musa presteerde het echter om van dichtbij, met alleen nog twee spelers van FC Groningen op de doellijn, de bal via de doelpaal naast te krijgen.

FC Groningen kwam door de moeizame winst in punten op gelijke hoogte met Ajax, Feyenoord, sc Heerenveen en Vitesse.