Volledig scherm
Ronald Koeman © anp

'Succestrainer Koeman staat op shortlist Manchester City'

Feyenoord-trainer Ronald Koeman staat op de shortlist van Manchester City om de Italiaan Roberto Mancini na dit seizoen op te volgen als manager van de huidige Engelse landskampioen.

Althans, dat meldt de Daily Mail vandaag op basis van bronnen.

Volgens het blad is vooral City's technisch directeur Txiki Begiristain gecharmeerd van de Nederlander. Beiden speelden jarenlang samen bij FC Barcelona en het Feyenoord-succes van Koeman, die eind vorig jaar zijn contract in Rotterdam verlengde tot 2014, is ook Begiristain niet ontgaan.

Koeman is niet de enige grote naam op de shortlist.  Ernesto Valverde (Valencia) en Jurgen Klopp (Borussia Dortmund) staan er ook op. Van die lijst zijn Pep Guardiola (naar Bayern München) en Malaga's Manuel Pelligrini (geen interesse) inmiddels afgevoerd.

De Engelsen willen af van Mancini, in wie de club geen vertrouwen meer heeft. De Italiaan mocht de afgelopen jaren vele miljoenen euro's investeren in nieuwe spelers, maar wist dat niet om te zetten in een leidende rol in de Premier League.  

Na het kampioenschap van vorig seizoen is ManCity dit seizoen ver weggezakt, met een grote achterstand op stadgenoot Manchester United. In de Champions League kon de ploeg ook al geen potten breken.