Volledig scherm
Cees van der Poel. © AD/Victor van Breukelen

Supermarktmanager aan het roer bij FC Dordrecht

Supermarktmanager Cees van der Poel, die een half jaar lang FC Dordrecht gaat leiden, wil de voetbalclub eindelijk winstgevend maken. Net zoals zijn drie Albert Heijns en twee slijterijen. Dat doel stelt hij in de periode dat hij interim-directeur is bij de enige Dordste profclub.

Van der Poel, in het dagelijks leven succesvol ondernemer van filialen Albert Heijn in 's Gravendeel, in het Dordtse Wielwijk en in Brabant, zwaait sinds gisteren de scepter bij de betaald voetbalclub en heeft naar eigen zeggen drie prioriteiten.

De ondernemer die bekend staat om zijn eigenzinnige aanpak waarbij het doel de middelen heiligt, werkt aan een nieuwe organisatiestructuur bij zijn geliefde club. Dat doet hij voorlopig in stilte, zegt hij. ,,Ik ga op dezelfde voet verder als Ad Heijsman, met wat andere mensen om me heen. Met Marco Boogers zullen we de kar gaan trekken. Ad heeft een fantastisch fundament gelegd en dat moet je behouden. Mijn eerste prioriteit is een andere organisatiestructuur en het financieel gezond houden en verbeteren van de financiële positie. Een andere prioriteit is de komst van een nieuw stadion.''

Quote

Begonnen als sponsor werd ik twee jaar geleden benaderd door Ad Heijsman om meer te doen. Dan zit je er en word je meege­sleept.

Cees van der Poel

Reputatie
Van der Poel, ooit de jongste supermarkteigenaar van Nederland,  heeft een reputatie vanwege zijn eigenzinnige acties. De ondernemer wil zijn supermarkt in 's-Gravendeel inrichten als museum, zodat hij op zondag open kan. Hij gaf als een van de eerste Nederlandse ondernemers beveiligingsbeelden van winkeldieven vrij op internet. En hij werd een paar jaar geleden door een winkeldief neergestoken toen hij de achtervolging inzette. Ook opende hij in de strijd voor een Dordtse koopzondag, illegaal zijn supermarkt in Wielwijk op zondag. De politie joeg alle klanten acuut de deur uit. Dordt heeft onlangs de koopzondagen wel gekregen, mede dankzij zijn inspanning.

Binnenkort heeft de nieuwe topman van FC Dordrecht een gesprek met adviseurs en de Raad van Commissarissen over sturingsmodellen. Van der Poel heeft zin in de job. ,,Maar in het voetbalwereldje hoef ik niet op de voorgrond.'' De clubliefde voor FC Dordrecht zit er al een jaar of zes, zegt hij.

,,Begonnen als sponsor werd ik twee jaar geleden benaderd door Ad Heijsman om meer te doen. Dan zit je er en word je meegesleept. Ik heb mijn werkweek iets moeten oprekken. Nu hoef ik me niet in te graven, want ik zit hier al twee jaar dag en nacht. Als de doelstelling is dat je betaald voetbal op het Eiland van Dordrecht wilt behouden en je hebt een warm team om je heen, dan laat je dat niet zomaar vallen als mensen beslissen om weg te gaan.''