Volledig scherm
© ProShots

Supporters Den Bosch betalen voortaan per punt

Seizoenkaarthouders van FC Den Bosch betalen volgend seizoen meer als hun club op eigen veld goed presteert. De voetbalclub uit de Jupiler League meldt op de website een nieuw concept voor de trouwe fans in te voeren. De goedkoopste seizoenkaart kost slechts 25 euro, maar dat basisbedrag wordt verhoogd op basis van de resultaten. 

Een gelijkspel kost een volwassen kaarthouder 5 euro, voor een overwinning moet 10 euro worden afgetikt. Op de eretribune bedraagt het basisbedrag 125 euro. De extra kosten worden vier keer per jaar geïnd.

De club heeft wel een maximumbijdrage vastgesteld, zodat de fans bij een goed seizoen niet te duur uit zijn. Van het variabele deel gaat de ene helft van de opbrengst naar de jeugdopleiding en de andere helft naar de FC Den Bosch Foundation. ,,Het concept Pay Per Point is helemaal van deze tijd en past bij de nieuwe koers die we als club momenteel varen. En hoe mooi is het dat supporters met hun seizoenkaart niet alleen FC Den Bosch steunen, maar ook nog eens actief bijdragen aan de toekomst van de club en maatschappelijke initiatieven in de Bossche samenleving'', zegt Jan-Hein Schouten, voorzitter van de raad van commissarissen, in een toelichting.