Supporters Go Ahead krijgen levenslang stadionverbod na veldbestorming

De personen die na de wedstrijd Go Ahead Eagles-De Graafschap het veld hebben betreden om Doetinchemse voetballers en leden van de veiligheidsorganisatie aan te vallen, zijn voor het leven geschorst door de nummer 17 van de Jupiler League.

Dat maakte de club dinsdagmiddag bekend. Het precieze aantal fans dat nooit meer welkom is in de Adelaarshorst en een levenslang stadionverbod krijgt is nog onduidelijk, omdat de onderzoeken van club en Openbaar Ministerie nog lopen. Ook de personen die zich schuldig hebben gemaakt aan andere misdragingen tijdens en na de wedstrijd krijgen een levenslang stadionverbod. Op korte termijn worden zij hierover geïnformeerd. Zoals ook de KNVB wordt ingelicht, waarmee de onverlaten een landelijk stadionverbod op hun conduitestaat krijgen. Dat laatste gebeurt ook met de aanhangers die al vroeg in de wedstrijd vuurwerk op het veld gooiden en zorgden voor een tijdelijke staking van de oostelijke voetbalderby.

Vervolging

De personen die zich buiten het stadion hebben misdragen krijgen een tijdelijk stadionverbod opgelegd in afwachting van de beslissing tot mogelijke vervolging door het van het Openbaar Ministerie. Zij treffen gezamenlijk maatregelen tegen de personen die zich misdragen hebben.

Ingrijpende maatregelen

De problemen in het stadion zijn veroorzaakt door een groep personen vanuit vak 19. Vanuit dit vak zijn in het verleden vaker problemen ontstaan. Het is noodzakelijk om ingrijpende maatregelen te treffen, om de veiligheid van eenieder in het stadion te kunnen waarborgen. Momenteel wordt er door Go Ahead Eagles een concreet voorstel uitgewerkt om de excessen aan te pakken. Het voorstel wordt volgende week met de gemeente en politie besproken.

Volledig scherm
Supporters van Go Ahead Eagles worden overmeesterd op het veld. © ANP