Volledig scherm
Ajax-fans in de Arena in de wedstrijd tegen Willem II (5-0) op 5 mei 2013. Ajax heeft toen de 32ste landstitel veroverd. © anp

Supportersgroepen laten Open Dag Ajax links liggen

Donderdag is de jaarlijkse Open Dag van Ajax, maar heel druk zal het daar waarschijnlijk niet worden. De supportersgroepen F-side, AFCA Supportersclub, VAK410, South Crew en N.U.A. schitteren namelijk door afwezigheid.

De fans zijn van mening dat Ajax niet heeft geluisterd naar hun input met als gevolg dat er nu een plan ligt waar de supportersclubs helemaal niet achter staan. Dat is te lezen op AFCA.nl.

Supporters Vereniging Ajax (SVA) is de enige groep die wel aanwezig is op de Open Dag. Dat zint AFCA, die de vereniging een 'clubje van teletekstsupporters' noemt, niet. 'SVA vindt de seizoenskaarthouders totaal niet belangrijk en toont met deze actie maar weer aan er totaal niet te zijn voor de supporters. Alleen voor hun eigen clubje'.

De Open Dag van Ajax begint donderdag om 11.00 uur aan de noordzijde van de Arena. Op de officiële website van de voetbalclub is overigens nog te lezen dat South Crew wel aanwezig zal zijn om fans te laten zien hoe zij spandoeken maken.