Volledig scherm
© anp

Supportersprotest tegen verplichte buscombi Rome

Feyenoordsupporters zijn op internet een actie begonnen tegen de verplichte buscombi, voorafgaand aan de wedstrijd tegen AS Roma.

Quote

Het is een mooie traditie om te verzamelen op een plein in de stad en lopend naar het stadion te gaan.

Ron Smit (voorzitter supportersvereniging)

Onder #romewelopen wordt op Twitter opgeroepen de laatste kilometers in Rome te voet af te leggen. Het protest richt zicht tegen het besluit van de Romeinse autoriteiten om alle Feyenoordfans donderdag met bussen naar het Olympisch Stadion te brengen.

Feyenoord krijgt tijdens het Europa Leagueduel van volgende week steun van een ongekend aantal Rotterdamse supporters. Liefst 5000 fans reizen mee naar Italië. Op de wedstrijddag moet het laatste stuk naar het stadion per bus worden afgelegd. Taxichauffeurs hebben de instructie gekregen geen Feyenoord-supporters naar het stadion te vervoeren.

Te voet
Veel supporters voelen niets voor zo'n verplichte busrit en leggen de laatste kilometers liever te voet af. ,,Het is een mooie traditie om te verzamelen op een plein in de stad en lopend naar het stadion te gaan,'' vindt voorzitter Ron Smit van de supportersvereniging. ,,Met zo'n buscombi loop je het risico dat je 3 uur voor de wedstrijd al bij het stadion wordt afgezet.''

Supporters die niet in de bus stappen, lopen het risico te worden teruggestuurd.