Volledig scherm
© anp

Supportersvereniging Ajax heeft begrip voor huldiging op 5 mei

Hij had de huldiging liever op 6 mei gehad, maar Daniël Dekker, voorzitter van de Ajax supportersvereniging, heeft er wel begrip voor dat de keuze op 5 mei is gevallen.

Dekker hoopte op 6 mei, zodat supporters uit het stadion bij de huldiging ook een goed plekje zouden kunnen bemachtigen. 'We zijn blij met iedere huldiging, maar voor de supporters met een kaartje voor de wedstrijd wordt het nu toch iets minder. Als zij eenmaal op de plek van de huldiging zijn, zal het daar al druk zijn met mensen die tijdens de wedstrijd niet in het stadion zaten', zegt Dekker tegen AT5.

Toch heeft Dekker wel alle begrip voor de beslissing van burgemeester Eberhard van der Laan. 'Ik snap zijn argumenten ook wel. Maar hij had het eerst zelf ook over 6 mei. Dat was voor ons het ideale plaatje geweest. Maar feest wordt het toch wel, ook op 5 mei. Moeten we wel eerst die wedstrijd even winnen natuurlijk.'

De burgemeester koos voor een inhuldigingsfeestje na de wedstrijd op 5 mei vanwege de politiecapaciteit. Er is dat weekeinde toch al veel politie op de been omdat 5 mei Bevrijdingsdag is en zaterdag 4 mei dodenherdenking. Van der Laan wil niet nog eens honderden agenten inzetten.