Volledig scherm
Dusan Tadic juicht nadat hij de 1-0 heeft gemaakt tegen PEC Zwolle. © BSR Agency

Tadic blij met moeizame zege: ‘Finally we win ugly’

Dusan Tadic was blij met de manier waarop Ajax vanavond van PEC Zwolle won. Daley Blind maakte vijf minuten voor tijd op aangeven van invaller Noa Lang de bevrijdende en winnende 2-1. 

,,Finally, we win ugly,” zei Dusan Tadic kort na de inhaalwedstrijd tegen PEC Zwolle. ,,Soms is dat nodig. Ajax wint altijd met mooi voetbal en veel goals, maar op deze manier heet PSV ook al vaak gewonnen dit seizoen. Het was zeker niet goed, maar het belangrijkste is nu de overwinning. It was very very ugly, but also very very nice.” 

Tadic werd ook nog gevraagd naar zijn leidersrol binnen de selectie. ,,Ik probeer vooral een leider te zijn door het goede voorbeeld te geven op trainingen en in wedstrijden, maar als ik moet schreeuwen, dan schreeuw ik ook.”

Ten Hag

Trainer Erik ten Hag omschreef de 2-1 als een ‘lelijke, maar heel belangrijke zege’. ,,Die goal van Daley Blind kan wel eens heel belangrijk in de titelrace worden”, doelde de coach op de winnende treffer die zijn verdediger pas na 85 minuten maakte. ,,Ik vond de eerste helft nog wel aanvaardbaar”, zei Ten Hag. ,,Maar in de tweede helft hielden we de bal niet meer in de ploeg en kregen we problemen.”

,,Ik moet mijn ploeg wel een groot compliment maken”, zei Ten Hag. ,,Na de gelijkmaker van PEC hebben we nog wel een overwinning afgedwongen. De invallers deden het goed. Veltman speelde sterk en Huntelaar bracht veel energie. Noa Lang bereid zelfs de 2-1 van Blind voor. Hij doet het goed bij Jong Ajax. Hij verdiende in te vallen.”

Ten Hag zegt vaak dat hij meer dan elf basisspelers heeft. Toch moest hij erkennen dat het gemis van de geblesseerde Frenkie de Jong en Hakim Ziyech zich liet voelen. ,,Zij zijn twee van onze sterkhouders en brengen altijd veel dynamiek en creativiteit. Natuurlijk misten wij hen”, aldus Ten Hag die nog niet wist of hij het duo zondag tegen AZ kan opstellen.

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
Dusan Tadic in discussie met scheidsrechter Allard Lindhout. © BSR Agency