AFC Ajax on Twitter

Abdelhak Nouri Trofee ❤️ ⤵️ 🌟 Ryan Gravenberch @vdsar1970: 'De trofee staat voor liefde, verbondenheid en samenzijn' #StayStrongAppie

Talentenprijs Ajax heet voortaan Abdelhak Nouri Trofee

Ajax heeft de prijs voor Talent van de Toekomst vernoemd naar Abdelhak Nouri. In het bijzijn van de vader en de broer van Nouri kreeg Ryan Gravenberch de prijs uit handen van Donny van de Beek, die de prijs drie jaar geleden won. 

Ook algemeen directeur Edwin van der Sar was bij de uitreiking aanwezig. ,,Deze trofee staat voor liefde, verbondenheid en samenzijn."

Nouri zakte in juli vorig jaar tijdens de oefenwedstrijd van Ajax tegen Werder Bremen ineens in elkaar. Hij heeft daar ernstige en blijvende hersenschade aan overgehouden en ligt sindsdien in coma.

Volledig scherm
© Pim Ras
  1. Koeman heeft nieuwe rechtsback nodig: ‘Ik denk aan Janmaat of Hateboer’

    Koeman heeft nieuwe rechtsback nodig: ‘Ik denk aan Janmaat of Hateboer’

    Bondscoach Ronald Koeman wil door blessures bij Denzel Dumfries (lies) en Kenny Tete (dijbeen) snel een rechtsback aan de selectie van Oranje toevoegen voor het EK-kwalificatieduel met Duitsland, zondag in Amsterdam. ,,Ja, die kans zit erin. Ik denk dan aan Daryl Janmaat of Hans Hateboer. Het wordt één van die twee’', liet de jarige Koeman (56) bij de NOS weten na de royale zege op Wit-Rusland in De Kuip (4-0).