Volledig scherm
Het oude interieur van de Amsterdam Arena. © ANP

Te koop: Oude stadionstoel uit de Arena

De oude stoelen uit de Arena krijgen een nieuw leven. Het stadion heeft de afgelopen tijd bijna alle van de ruim 53.000 stoelen vervangen door rood-witte exemplaren. 

Amsterdam ArenA on Twitter

Stadionstoelen #AmsterdamArenA duurzaam hergebruikt: https://t.co/CzcXRaR6F7

Ajaxfans kunnen nu de oude stoelen kopen, maakte de Arena vandaag bekend. De opbrengst gaat naar de Ajax Foundation, die projecten ondersteunt voor kansarme jongeren in Amsterdam.

Na 21 jaar waren de stoelen aan vervanging toe. Met de nieuwe exemplaren ging een langgekoesterde wens in vervulling, want de Arena kleurt nu rood-wit, naar de kleuren van thuisclub Ajax. Uit onderzoek bleek dat er bij de supporters veel interesse was voor de oude stadionstoelen. Daarop zijn er drie varianten bedacht die de fans kunnen aanschaffen: een losse rugleuning en zitting die ze zelf tot stoel kunnen maken, eentje met een stalen onderstel en een met houten frame.

De eerste optie is het goedkoopst, 7,75. De twee andere varianten kosten tussen de 50 en 65 euro.

Volledig scherm
De ruim 53.000 stadionstoelen in de Amsterdam ArenA zijn in de afgelopen maanden bijna allemaal vervangen. De oude stoeltjes worden duurzaam hergebruikt en krijgen een tweede leven. Een deel van de stoelen is vanaf vandaag verkrijgbaar voor Ajax-fans. © ANP Pers Support